Procesul de Oradea 2020

 

INVITAȚIE

Asociația inițiativelor franco-ungare (cunoscută acum ca Asociația Inițiativelor Franceze din Europa Centrală și de Est) și Serviciul de Sprijin Central-European pentru Inițiativele Transfrontaliere va organiza pentru a șasea oară în 2020 evenimentul său profesional de susținere a cooperării transfrontaliere între Ungaria și România, (sesiunea începută încă in 2012) de această dată sub formă online, având în vedere situația epidemică.

Tema atelierului din acest an este continuarea evenimentului de anul trecut: planificare și dezvoltare integrată transfrontalieră. Descărcați programul de aici.

Data atelierului: 12 noiembrie 2020 09:30 - 12:30 (CET)

În cadrul atelierului, experții francezi vor susține o prezentare a experiențelor lor pe această temă, după care vom discuta cu participanții posibilitatea lansării unui proces similar de planificare strategică.

Vă rugăm să anunțați interesul pentru eveniment lui Melinda Benczi, care vă va împărtăși coordonatele atelierului online cu o zi înainte de eveniment: melinda.benczi@cesci-net.eu

Feliratkozás Hírlevélre

//2020.11.13.

2012 óta rendszeresen megszervezzük a magyar-román határ menti együttműködést segítő szakmai rendezvényünket, a Nagyváradi Folyamatot. Idén online formában ugyan, de a Francia Közép- és Kelet-európai Kezdeményezések Egyesületével közösen újra műhelytalálkozót szerveztünk, amely során francia szakértők tartottak előadást a határon átnyúló integrált tervezéssel és fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalataikról, majd a helyi érdekelt felekkel vitattuk meg egy hasonló stratégiai tervezési folyamat elindításának lehetőségét a térségben.

//2020.10.19.

Milyen előnyei vannak a határokon átnyúló együttműködésnek? Hogyan és miért használjuk ezt az eszközt? Hogyan járulnak hozzá ezek az együttműködési projektek az Európai Térség kiépítéséhez és megbékéléséhez?

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a 2020. október 28.-án 17:00 órától tartandó, "A határokon átnyúló együttműködés előnyei az európai építkezés számára – 100 évvel Trianon után" című webinárium, amelynek a CESCI társszervezője.

További információ és ingyenes regisztráció itt.

//2020.08.17.

 

A B-solutions kezdeményezés megnyitotta a 3. pályázati felhívását, amelynek során a pályázók támogatást kérhetnek a határokon átnyúló együttműködés adminisztratív és jogi akadályainak leküzdését célzó tevékenységeikhez.
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 21. További információk itt érhetők el: https://www.b-solutionsproject.com/call-for-proposals
//2020.08.14.

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – idén is meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5., illetve MSc évfolyamon tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.
A pályázatok benyújtási határideje 2020. szeptember 30. Részletek itt olvashatóak.

//2020.07.13.

Megjelent a Bizottság nyilvános konzultációja a közlekedés jövőjéről. A konzultáció itt érhető el és 2020. szeptember 23.-ig tölthető ki.

Hírarchívum