Processus d'Oradea 2020

 

Invitation

En 2020, l’association Initiatives France-Europe Centrale et Orientale, IFECO (ex-Initiatives France-Hongrie, INFH) et le Service de l’Europe Centrale de Coopération Transfrontalière, CESCI,  organisent le sixième événement professionel promouvant la coopération transfrontalière hungaro-roumaine lancée en 2012, cette année sous la forme d’un webinaire (pour raison sanitaire).

Le sujet de l’atelier de cette année est la poursuite de l’événement de l’année dernière : la planification et le développement transfrontalier intégré. Téléchargez le programme ici.

La date de l’atelier: le 12 novembre 2020, 9:30-12:30 (CET)

Pendant l’atelier, des experts français présenteront leurs expériences relatives au sujet. Il sera suivi par un débat impliquant les participants sur la possibilité de lancer un processus de planification similaire.

Vous êtes prié d’indiquer votre intérêt à l’événement à Mme Melinda Benczi qui vous informera des détails techniques un jour avant l’atelier : melinda.benczi@cesci-net.eu

Feliratkozás Hírlevélre

//2020.11.13.

2012 óta rendszeresen megszervezzük a magyar-román határ menti együttműködést segítő szakmai rendezvényünket, a Nagyváradi Folyamatot. Idén online formában ugyan, de a Francia Közép- és Kelet-európai Kezdeményezések Egyesületével közösen újra műhelytalálkozót szerveztünk, amely során francia szakértők tartottak előadást a határon átnyúló integrált tervezéssel és fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalataikról, majd a helyi érdekelt felekkel vitattuk meg egy hasonló stratégiai tervezési folyamat elindításának lehetőségét a térségben.

//2020.10.19.

Milyen előnyei vannak a határokon átnyúló együttműködésnek? Hogyan és miért használjuk ezt az eszközt? Hogyan járulnak hozzá ezek az együttműködési projektek az Európai Térség kiépítéséhez és megbékéléséhez?

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a 2020. október 28.-án 17:00 órától tartandó, "A határokon átnyúló együttműködés előnyei az európai építkezés számára – 100 évvel Trianon után" című webinárium, amelynek a CESCI társszervezője.

További információ és ingyenes regisztráció itt.

//2020.08.17.

 

A B-solutions kezdeményezés megnyitotta a 3. pályázati felhívását, amelynek során a pályázók támogatást kérhetnek a határokon átnyúló együttműködés adminisztratív és jogi akadályainak leküzdését célzó tevékenységeikhez.
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 21. További információk itt érhetők el: https://www.b-solutionsproject.com/call-for-proposals
//2020.08.14.

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – idén is meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5., illetve MSc évfolyamon tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.
A pályázatok benyújtási határideje 2020. szeptember 30. Részletek itt olvashatóak.

//2020.07.13.

Megjelent a Bizottság nyilvános konzultációja a közlekedés jövőjéről. A konzultáció itt érhető el és 2020. szeptember 23.-ig tölthető ki.

Hírarchívum