Szentgotthárd - Monošter kezdeményezés

Technikai tudnivalók

Regisztráció: https://goo.gl/forms/aTCDvtEGzEOOctyv1

Helyszín: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal, 9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 11.

Szálláslehetőség Szentgotthárdon
(a résztvevők költsége):

http://www.lipahotel.hu/

http://www.gotthard.accenthotels.com

http://www.andantehotel.hu/

Munkanyelvek

Szlovén és magyar nyelvű tolmácsolás biztosított.

További információ

  • a konferencia szakmai programjával kapcsolatban illetékes: Ocskay Gyula
    elérhetőség: gyula.ocskay@cesci-net.eu;
  • a konferencia technikai tudnivalóival kapcsolatban illetékes: Vas Annamária
    elérhetőség: annamaria.vas@cesci-net.eu.

A rendezvény a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.10.25.

2018. szeptember 18-án került megrendezésre Brüsszelben az európai területi társulások jóváhagyó hatóságainak éves találkozója, amelynek során átadták a Pálfi István-díjat is. 2018-ban a magyar díjazott Csalagovits Imre, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, a külföldi díjazott pedig, Dirk Peters, az Európai Bizottság Regionális főigazgatóságának vezető szakértője.

//2018.10.25.

EuroAccess - Új online információs pontot és keresőeszközt indítottak el, ahol több mint 200 EU finanszírozású program közt lehet keresni. A platform itt érhető el.

//2018.10.25.

Projektünk, a SECCo2 – Youth for cross-border partnership and cohesion of the EUSDR and EUSAIR,meghívást kapott az 5. Danube Participation Day-re, amelyet október 17-én tartottak Szófiában, Bulgáriában. Munkatársunk, Hüse-Nyerges Enikő, projektmenedzser a délutáni ülés során bemutatta a kezdeményezést az érdeklődőknek.

//2018.08.01.

Megjelent a "Jogi akadálymenetsítés a V4-es országok között" című projektünk első tanulmánya. Az Északi Tanácsról készült angol nyelvű elemzés ide kattintva érhető el.

//2018.07.13.

Idén második alkalommal került megrendezésre az ABS világkonferenciája, melynek ez alkalommal Bécs és Budapest adott otthont. A tegnapi nap folyamán, a Bécsből Budapestre tartó út során tanulmányutat szerveztünk a Sankt Margarethen-i és a sopronkőhidai határátkelőhely melletti 1989-es Pán-európai Piknik Emlékhelyre.
A helyszínen három egymást követő előadást hallgathattak meg az érdeklődők: Bartók Béla a kommunista határrezsim sajátosságait ismertette, Nagy László a határnyitás eseményeit, körülményeit mesélte el, míg Ocskay Gyula előadása hidat képezett a történelmi események és a jelen között, hiszen ő a magyar határok mentén az elmúlt 30 évben bekövetkezett fejleményekről, a határ menti együttműködés mai helyzetéről beszélt.

Hírarchívum