CESCI közgyűlés

 

2011. május 26-án tartotta éves első közgyűlését a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata.

Időpont: 2011. május 26., 10.30 óra
Helyszín: Budapest, a Lurdy-ház VIP 2 terme

Az ülés napirendi pontjai:

1. Beszámoló az előző közgyűlés (2010. dec. 10.) óta eltelt időszak eseményeiről, dr. Kocziszky György leköszönő elnök búcsúztatása - Ocskay Gyula főtitkár

2. Új tagok felvétele - Ocskay Gyula főtitkár

3. Új elnökségi tag megválasztása - Ocskay Gyula főtitkár

4. Új elnök megválasztása - Ocskay Gyula főtitkár

5. Éves beszámolók - Ocskay Gyula főtitkár

a) Az egyesület 2010. évi közhasznúsági jelentésének elfogadása

b) Az Elnökség 2010. évi beszámolója

6. Az egyesület 2011-es pénzügyi tervének elfogadásaAz egyesület elnöke

7. A Felügyelő Bizottság ügyrendjének elfogadásaNagy Kálmán FB elnök

8. Egyebek

Határozatok
Tudósítás

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.08.01.

Megjelent a "Jogi akadálymenetsítés a V4-es országok között" című projektünk első tanulmánya. Az Északi Tanácsról készült angol nyelvű elemzés ide kattintva érhető el.

//2018.07.13.

Idén második alkalommal került megrendezésre az ABS világkonferenciája, melynek ez alkalommal Bécs és Budapest adott otthont. A tegnapi nap folyamán, a Bécsből Budapestre tartó út során tanulmányutat szerveztünk a Sankt Margarethen-i és a sopronkőhidai határátkelőhely melletti 1989-es Pán-európai Piknik Emlékhelyre.
A helyszínen három egymást követő előadást hallgathattak meg az érdeklődők: Bartók Béla a kommunista határrezsim sajátosságait ismertette, Nagy László a határnyitás eseményeit, körülményeit mesélte el, míg Ocskay Gyula előadása hidat képezett a történelmi események és a jelen között, hiszen ő a magyar határok mentén az elmúlt 30 évben bekövetkezett fejleményekről, a határ menti együttműködés mai helyzetéről beszélt.

//2018.06.19.

2018. június 18-án negyedik alkalommal szervezte meg a két ország nagykövetsége, Szentgotthárd Város Önkormányzata és a CESCI a magyar-szlovén együttműködéseket támogató rendezvényét, a Szentgotthárdi fórumot, melynek központi témája a periférikus, elnéptelenedő térségek gazdasági és társadalmi fejlesztésének eszközrendszere, az agráriumtól az alkonygazdaságon keresztül a turizmusig. A délutáni paneleket ezúttal a konkrét határtérség problémáinak, fejlesztési lehetőségeinek szenteltük. Részletek itt olvashatók.

//2018.06.07.

Május 30-31-e között került megrendezésre Tivatban a 10. Nemzetközi Ifjúsági Fórum és Konferencia. Az Európai Határrégiók Egyesülete (Association of European Border Regions - AEBR), a CESCI Balkans, a Goriziai Nemzetközi Szociológiai Intézet (The Institute of International Sociology of Gorizia - ISIG) és a budapesti székhelyű Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) által szervezett eseményről itt olvashat bővebben.

//2018.05.28.

A visegrádi országok közötti jogi harmonizációt segítő projekt keretében az együttműködő partnerek és az érintett országok minisztériumainak képviselői Koppenhágába és Malmőbe látogattak május 22-23-án. A látogatás célja az volt, hogy az Északi Tanács által 2014-ben létrehozott Szabad Mozgás Tanácsának munkáját, belső mechanizmusait megismerjék. Beszámolónkat itt olvashatja.

Hírarchívum